Kontrolka Check
Moderátor: Blue Lanos
Kontrolka Check
Mám ten istý problém.Hocikedy sa mi rozsvieti kontrolka CHECK.Na počítači to vyhodnotí ako chybu snímača vačkového hriadeľa.Ale keď niekoľko krát za sebou naštartujem/asi 5x/kontrolka zhasne.A takto sa to opakuje.Môže mať na to vplyv výfukové potrubie?
- Reklama
V pátek před svátkama se mi taky zažehla kontrolka CHECK ,byl jsem za kolegou který mi auto dovezl a stará se mi o něho a mám přijet po svátcích,že autoelektrikář je na dovolené.Tak jsem zvědavý co se z toho vyklube až to napíchne na diagnostiku.Ale na jízdních vlastnostech se to nijak neprojevilo
červené AVEO 1.4 DOHC Komfort
Tiež sa mi rozsvietila kon. check. Ale čo je horšie auto stratilo výkon a trhá s ním . S motora ,ale najviac zo zadnej časti auta , pravdepodobne s výfuku išiel taký sladký smrad a viac dymil. Zrazu asi po niekolkych km auto zase nabralo výkon a prestalo trhat (check zostal svietit) . Takto sa to opakuje v nepravidelnych intervaloch . Zapalovacie káble a sviečky mám vymenené . Motor 1.8 SOHC
Re: Kontrolka Check
Počítač mi ukazal chybu :
P0131 - oxygen sensor circuit low voltage (bank1 sensor1)
P0107 - manifold absolute pressure / barometric pressure circuit low input
Čo može byt chyba ?
P0131 - oxygen sensor circuit low voltage (bank1 sensor1)
P0107 - manifold absolute pressure / barometric pressure circuit low input
Čo može byt chyba ?
Chevrolet Orlando LT+, 1,8B
Pokud ti občas blikne kontrolka CHeck tak tam opravdu bude někde chyba Nech si udělat diagnostiku (není to drahé) a dej vědět. Potom zkusíme řešit dál Jo a neuvedl jsi jaký máš motor
Exauta : nějaká Tatra,Praga V3S,Karosa,Zetor,Olcit,Simca,Renault,Nissan,Škoda 100,1000,1203,Fabia,Nubira a teď Tacuma
Současné služ. : Škoda Octavia 1.9 Tdi
mam 1.8 SOHC . A tie chyby mi vypisala diagnostika . Check svietil trvale .
Chevrolet Orlando LT+, 1,8B
-
Vše se ztratilo - tak znovu !
Před svátkama se mi taky rozsvítila (v sněhovém marase) taky kontrola CHECK .Zítra jdu na diagnostiku tak jsem zvědavý co ukáže a pak dám vědět .
Před svátkama se mi taky rozsvítila (v sněhovém marase) taky kontrola CHECK .Zítra jdu na diagnostiku tak jsem zvědavý co ukáže a pak dám vědět .
Tacuma 1,8 - 72kW - světlezelená metalíza
Elektronika v autě je supervěc, ale nedejbože aby se něco pos....... Opravdu je lepší nejdřív zajet to napíchnout na počítač a pak se rozhodnout co dál
Exauta : nějaká Tatra,Praga V3S,Karosa,Zetor,Olcit,Simca,Renault,Nissan,Škoda 100,1000,1203,Fabia,Nubira a teď Tacuma
-
Tak jsem byl na té diagnostice a tam mi řekli že je to chyba : PO 138 - vysoké napětí na výfukovém potrubí ve druhé řadě.
Nejspíš to nebude pokažený snímač ale pouze zaoxidovaný - a tím se zvedne nepatrně napětí a je to v .... ,že toto počasí je na to jak dělané.Takže snad vyčistit a promazat a bude to OK.
Ale řeknu vám že v Chevroletu v Ostravě jsou pěkní šmejdi - za diagnostiku chtěli cca 550.- a ještě to auto tam chtěli nechat na opravu za drahé prachy a pokud bych ho tam nenechal tak mi nechtěli říct ani kod závady !
Tak jsem jel do Karviné a tam mi ji udělalí za 226.- a byli úplně super a v pohodě a objednali mi i tu vanu.Jo a v Ostravě za ni chtěli od cca 1300 - 2000.-.To je maras .
Nejspíš to nebude pokažený snímač ale pouze zaoxidovaný - a tím se zvedne nepatrně napětí a je to v .... ,že toto počasí je na to jak dělané.Takže snad vyčistit a promazat a bude to OK.
Ale řeknu vám že v Chevroletu v Ostravě jsou pěkní šmejdi - za diagnostiku chtěli cca 550.- a ještě to auto tam chtěli nechat na opravu za drahé prachy a pokud bych ho tam nenechal tak mi nechtěli říct ani kod závady !
Tak jsem jel do Karviné a tam mi ji udělalí za 226.- a byli úplně super a v pohodě a objednali mi i tu vanu.Jo a v Ostravě za ni chtěli od cca 1300 - 2000.-.To je maras .
Rosťo nezlob se ,ale už jsem upozorňoval ať nikdo nejezdí do Chevy servisu v Ostravě na hulváckém kopci Jsou neochotní, drazí a navíc o kvalitě jejich práce se dá silně pochybovat Vyhlášený servis je právě v Karviné nebo můžu ještě doporučit Opavu Co jsem napsal ovšem neplatí o obchodu na ND (součást servisu), kde mi kolikrát sehnali některé věci za dobrou cenu
-
Tak to jsem četl poprvé a budu se toho držet.Děkuji za upozornění