poskakovanie, dusenie, check engine ....
Moderátor: Blue Lanos
Re: poskakovanie, dusenie, check engine ....
Alvin - ten plyn akcelerator myslis streknut na lanko co trci zbowdenu? Nenalepi sa casom na to hnus a nedrhne to? Ja som celych 10 rokov totizto na lanka nestriekal, a plynove bolo v zasade ako nove... Ja len ci to nemoze mat po case opacny efekt a prave zacne sposobovat to drhnutie... Ale mozno nie, ak aj motorovy priestor uzivatel obcas precisti handrou...
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
- Reklama
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Rado,ani nie na to lanko,ko,ale na ten mechanizmus tej otočnej kladky,popr,ofotím a dám sem. Ono je aj iné mať auto ako funglovku,od samého začiatku a iné mať ho dovezené zo zahraničia,hoc aj majiteľ bol poctivec a dal všetky papiere k dispozíci
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Jaaaaj viem co myslis. Dokonca je tam tusim daco napatlane od vyroby...a ako si spominam, priamo to posobi hned na klapku, na jej stredovu tycku. Ja som to pucoval v ramci cistenia klapky samotnej a potom som tam strekol trochu oleja.
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
a mám skusenosti,jednak ešte zo škodoviek a jednak zo zeriadení ako teplovzdušná rúra na pečenie,ža ak chem tam streknúť nejaké mazivo,ktoré odolá aj teplu a tak hneď nevytečie,najlepšie sa mi osvedčil LUSIN L152,nie je to ovšem lacná záležitosť,ani nie je myslím k dostaniu v bežných obchodoch,ja ho mám ešte ako pamiatku z bývalej roboty,kde som ho mal vyfasovaný na služobné účely,mazanie klzných častí foriem,ale pri odchode ho,prirodzene nikto nepýtal späť,ale už mi končí
Inak v suvislosti s tým ma ešte trošku serióžkuje jedna vec, Premazal som všetky tiahla a čapy ovládania spojky,samotný bowden,pod tou manžetou ešte deň po Maníne ,vlani tukom A00,navyše ten lanovod je nový,vlani bol menený,odvtedy sme najazdili 13 000 km,spojka chodí ľahučko,ale pri pomalo vypúšatní,či vyšliapnutí nie uplne k podlahe vydaáva neprijemny vŕzgavý zvuk a neviem sa ho úplne zbaviť. Poraďte,kto s tým máte skusenosti.
Inak v suvislosti s tým ma ešte trošku serióžkuje jedna vec, Premazal som všetky tiahla a čapy ovládania spojky,samotný bowden,pod tou manžetou ešte deň po Maníne ,vlani tukom A00,navyše ten lanovod je nový,vlani bol menený,odvtedy sme najazdili 13 000 km,spojka chodí ľahučko,ale pri pomalo vypúšatní,či vyšliapnutí nie uplne k podlahe vydaáva neprijemny vŕzgavý zvuk a neviem sa ho úplne zbaviť. Poraďte,kto s tým máte skusenosti.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
No to asi bude len od vratnej pruziny spojky u pedalu nie?
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
môže byť,aj tú som namazal x krát,ale nedá si povedať
Pripadne tam poriadne kuknut, ci nieje niekde vydrane zelezo na tom pedali...
Zdravim mistri, zrovna resim problem skubaní a poskakovani motoru. Dela to jen pri vyssich az vysokych otackach. na origo diagnostice reklo jedine to,ze to bere nekde falesny vzduch a to usoudil z nejake hodnoty ktera byla vysoka Jinak rekli vymenit svicky,kabely,paliv.filtr,vycistit a vyfoukat rozdelovac.To se vse dukladne udelalo a porad stejne. Jen jsem nerekl ze kdyz to skube a skace tak NEsviti kontrolka check engine.(pri zapnuti klicku sviti). po druhe rekli vyradit EGR ventil a to tak,ze se zaslepi trubka kterou se cast vyfuku vraci do sani.Na spodni casti trubky se vyndalo tesneni a dalo se tam z hlinikoveho plechu neprovrtane a zpet se namontovala trubka.pak se zaslepila i hadicka podtlaku aby neovladala EGR ventil a porad skube a skace.Jeste se melo pry udelat dukladna ocista sani okolo klapky (pred i za klapkou).Ted jsem zjistil,ze kdyz nastartuju a rukou ucpu sani (pred klapkou) tak motor vesele bezi dal. Tak to saje asi ten falesny vzduch nekde V sobotu si jedu pro tesneni sani na sberovem potrubi.Jinak nevim co na tom dal. mate s tim nekdo nejakou zkusenost??
To EGR bolo lepsie zaslepit priamo pod ventilom, ako je to namontene na hlavu vlacov, ale OK. Este teoreticky MAP senzor moze blbnut - skusali odpojit hadicku k nemu, ci je v nej podtlak a neni upchata? A inak by to mohol byt aj ten vzduch, aj ked som este u Matizkov necital, ze by bolo tesnenie sacieho potrubia zle - teda okrem povestneho pretekania chladiacej von. Ono to tesnenie je dost hrube a stacilo by aj mierne dotiahnut matice sacieho v poradi, ako pise manual.
urcite najdete tu diru v sani.
pokud ucpes klapku rukou a motor bezi dal je to ten zasadni problem.
takze hledejte.
na sani je gumove tesneni a pokud se nerozpadlo asi spatne nebude.na sani je jeste dira z pcv ventilu ta by se mela ucpat taky jinak to tudy saje vzduch.
pcv ventil muze byt spatny a neuzavira se jen ale nevim jak presne ta vec funguje.
a taky se podivej jestli neni nejak poskozena hadice od posilovace.
pokud ucpes klapku rukou a motor bezi dal je to ten zasadni problem.
takze hledejte.
na sani je gumove tesneni a pokud se nerozpadlo asi spatne nebude.na sani je jeste dira z pcv ventilu ta by se mela ucpat taky jinak to tudy saje vzduch.
pcv ventil muze byt spatny a neuzavira se jen ale nevim jak presne ta vec funguje.
a taky se podivej jestli neni nejak poskozena hadice od posilovace.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Ahoj,
mam podobny problem. Vcera jsem matize dusil trochu na zbytek benzinu (asi 35km na rezervu), potom to zacalo docela skubat a uz to skoro nejelo, tak jsem radsi rychle zajel na benzinku, natankoval za 200 a doufal ze to prestane... Jenomze potom se jeste rozsvitila kontrolka Check Engine, a skubani a duseni neprestalo. Nejsem si jistej cim by to mohlo bejt, jestli to natahlo nejaky sracky ze dna nadrze nebo co. Najeto ma fakt malo (25 000km). Radsi sem ho hned zaparkoval a nejel v nem dal. Co byste navrhovali? Nevim jestli by treba pomohlo dotankovat a zkusit to "rozjezdit"? Ale abych tim zase neposral neco v motoru, pokud to natahlo nejakej hnus... Nebo je to na servis?
mam podobny problem. Vcera jsem matize dusil trochu na zbytek benzinu (asi 35km na rezervu), potom to zacalo docela skubat a uz to skoro nejelo, tak jsem radsi rychle zajel na benzinku, natankoval za 200 a doufal ze to prestane... Jenomze potom se jeste rozsvitila kontrolka Check Engine, a skubani a duseni neprestalo. Nejsem si jistej cim by to mohlo bejt, jestli to natahlo nejaky sracky ze dna nadrze nebo co. Najeto ma fakt malo (25 000km). Radsi sem ho hned zaparkoval a nejel v nem dal. Co byste navrhovali? Nevim jestli by treba pomohlo dotankovat a zkusit to "rozjezdit"? Ale abych tim zase neposral neco v motoru, pokud to natahlo nejakej hnus... Nebo je to na servis?
Já bych začal výměnou benzinové filtru, který je pod podlahou vozu. Je umístěn u zadní nápravy (vpravo po směru jízdy ). Příčin škubání motoru je vícero a od něčeho se musí začít. Tuším že doporučená výměna palivového filtru je 30000 km.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Měla jsem ten stejný problém, jela jsem na diagnostiku, kde mi mylně řekli, že mám vyměnit zapalovací modul, zbytečně, stále mi to škubalo a "žralo" až o 2 litry víc, nakonec to byla nějaká hadička, prostě tam nešel správně benzín, nevím, jak to jako laik jinak vysvětlit, měla jsem špatný přívod paliva a to jen díky tomu, že jednou bylo natankováno u Tesca a ta hadička se zanesla nějakým svinstvem.. Tak ať se ti to brzo vyřeší..parallax píše:Ahoj,
Volkswagen Polo Classic, tmavě zelená metla, 1.6 benzín
Ford Mondeo, 2.0 diesel
Ford Mondeo, 2.0 diesel
No neni moc dobre jazdit s niecim co rozsvecuje kontrolku motora=emisii=zleho spalovania. Napriek tomu by som najprv kupil na pumpe tu sragoru, co sa pridava na precistenie palivovej sustavy. Supol tam celu flasku, nakopol na neutral, pocuval ci ide motor hladko a zaroven sledoval kontrolku motora. Ak vsetko ok, prehnal by som to, co to spravi za jazdy. Ak sa chyba objavi znovu, aj tak by som dal plnu na Shell alebo OMW a uvidi sa. A ak ani to nepomoze, tak jedine servis, alebo hladat pricinu inde. Matizky trpia trochu na kvalitnu iskru, takze klasika - rozdelovac a VN kable. K tomu benzin filtru - moj aj po 8 rokoch vyzeral vnutri ako novy, menil som ho len preto, ze sa mi zdal zvonku moc hrdzavy. Ten pocet km sa mi zda dost malo, a 99% pripadov vymena benz. filtru problem nevyriesila. Ale mozno si prave v tom 1% ...
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Rado,to s tou "sragorou" ,je dobrý nápad,vyskúšam to aj ja,mne síce nedusí,ale ke´d idem na neutrál do vyšších otáčok,kolíšu tak,že to počuť voľným uchom,tak skôr než mi na serviske rozoberú a pomenia pol motora ,to skúsim. Akože mne osobne to nevadí,len cez emisku je potom problém prejsť