CHECK - nubira 1,6 / 2001
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
CHECK - nubira 1,6 / 2001
Mám problém na nubire 1,6, r.v. 2001, LPG, 46 500 km, 2 x lamda. Asi 5 krát sa mi stalo že, po naštartovaní na benzín pri studenom ale aj teplom motore sa pri ustalovaní volnobež. otáčok rozsvietil Check. Po prepnutí na LPG Check zhasne, lebo je tam jeho reset v nejakých intervaloch (tak mi to povedal servisak co mi montoval LPG). Potom aj pri jazde na benzín sa viac nerozsvieti. Neviem či to môže mať súvis s výmenou tesnenia pod hlavou a nejakými nastaveniami motora, lebo tieto problémy nastali po jeho výmene pri 46 000 km, kedže bolo prasknuté . V máji 2006 ešte bez LPG mi na STK zistili zvýšené CO (asi 5 %). V servie Daewoo však problém akosi nevedeli zistiť a keď bola spotreba aj výkon normálne tak som s tým nič nerobil. Poradili mi do nádrže naliať čistič vstrekovačov. Pri opakovanej STK bolo znova CO vyššie. Ďakujem za rady.
Nubira II. 1,6 16V, sedan, r.v. 10/2001, 86000 km, LPG Lovato, disková nádrž 47 l, klima, spotreba LPG okolo 10 l
- Reklama
Zdravím všetkých. Chyba je odstránená. Cez víkend som otvoril kapotu, že skontrolujem motor a hneď po otvorení kapoty mi padol zrak na sacie potrubie, kde bol nezapojený kontakt čidla, zrejme teploty nasávaného vzduchu. No, a potom som našiel aj nezapojený káblik. Po jeho zapojení ide motor ako hodinky.
Nubira II. 1,6 16V, sedan, r.v. 10/2001, 86000 km, LPG Lovato, disková nádrž 47 l, klima, spotreba LPG okolo 10 l